GRS Ljubljana

Font Size

Cpanel

Valentinov turni smuk

Tudi letos smo se udeležili tradicionalnega, po vrsti že 48. Valentin-Glecherlauf 2018, ki ga organizira Gorska reševalna postaja Kötschach-Mauthen
V tem turnosmučarskem tekmovanju med ekipami treh tekmovalcev se le-ti poskušajo približati srednjemu času vseh ekip, ki prispejo v cilj. Ekipa, ki se temu času najbolj približa je zmagovalna ekipa.
Na pot smo se odpravili že pred četrto uro zjutraj in malo čez šesto uro bili pod zgornjo Valentinovo planino, kjer smo pustili avto. Po približno petih minutah nošnje smučk smo se lahko začeli vzpenjati s smučkami. Kmalu smo bili na sedlu Valentintörl, kjer je bil štart Valentin-Gletscherlauf. Ker je bilo do štarta še veliko časa se nas je kar nekaj odločilo, da se povzpnemo še na vrh Rauchkofla in odsmučamo nazaj na štart. Prijave na štart se opravijo kar pred štartom in ker sva bila iz GRS Ljubljana samo jaz in Roman Robas sva bila vesela Anemari Torkar, ki se je pridružila najini ekipi. Smučali smo vrhunsko in bili za vmesni čas prehitri.
A to nas ni spravilo v slabo voljo, ker je ta prireditev namenjena predvsem druženju gorskih reševalcev in ljubiteljev gora. Na prireditvi je veliko število udeležencev saj pridejo iz vseh okoliških držav in je tako druženje še bolj zanimivo. Tudi iz GRZS je bilo veliko udeležencev in zanimivih zgodb ni zmanjkalo.

29.04.2018 Igor Krevelj