GRS Ljubljana

Font Size

Cpanel

Dan reševalcev, Škofja Loka 16.5 2018

Tudi letos se nam je uspelo udeležiti tekme prve pomoči, ki je bila v soboto, 16.5.2018 v sklopu praznovanja Dneva gorskih reševalcev v Škofja Loki. Ob osmi uri smo se zbrali pred njihovimi prostori na Trati pri Škofji Loki, od koder smo se odpeljali pod Loški grad, kjer je bilo osrednje prizorišče in tudi pričetek s tekmovanjem v prvi pomoči. GRS Ljubljana je bila na tekmi z eno ekipo v kateri so bili naslednji člani:

Ašič Žiga, Franci Kastelec, Matjaž Ferjančič, Krevelj Igor in Ana Trnkocy iz GRS Bovec.

Letos nam na tekmovanju ni šlo tako dobro kot lani saj smo napravili nekaj manjših napak, ki na ponesrečenca niso vplivale a za tekmo kjer sodelijejo precej izenačene ekipe pa vsaka malenkost šteje in tako smo zasedli solidno 10 mesto.

Po končani tekmi prve pomoči je bila še prikazana vaja reševanja v gorah s pomočjo helikopterja Slovenske vojske in člani Reševalcev letalcev GRZS, kjer so pokazali možnosti reševanja s pomočjo helikopterja.

Vaja s helikopterjem je bila na travniku med mestnim trgom pod gradom in gradom tako, da je bila za gledalce vaja zelo zanimiva. Za prijeten zaključek in druženje so poskrbeli na Trati pred GRS prostori Škofja loke.

Krevelj Igor
Foto Jani Bele