GRS Ljubljana

Font Size

Cpanel

Javornik Vaja reševanje iz sedežnice

Na Javorniku je bila še ena vaja namenjena reševanju iz sedežnice, ki je bila namenjena predvsem članom, ki jim ni uspelo sodelovati na vaji reševanje iz sedežnice na Sorici.

Vaja je bila izvedena 17.11.2018 z namenom, da člani obnovijo znanje reševanja smučarjev iz sedežnice in da se pripravniki seznanijo s potekom reševanja iz sedežnic in izvedbo reševanja. Žal je prišlo na vajo malo udeležencev, ker so bili pripravniki in člani pozvani na višinsko delo Pano ŽITO, kjer se z delom še pridobi nekaj sredstev za lažje delo naše GRZS Postaje Ljubljana.

Vaja se je začela po planu ob 9:00 uri kjer smo se zbrali pri spodnji postaji žičnice. Tu je bila tudi seznanitev članov vaje s potekom vaje in priprava opreme, kjer so bili tudi še posebno opozorjeni, da se ne sme iti na jeklenico dokler nismo 100% sigurni, da je žičnica ustavljena in preprečen ponovni zagon.

Glede na to, da je bilo malo prisotnih članov smo se lahko vaji še bolj posvetili tako, da smo vadili vse možnosti reševanja iz sedežnice, ki so bistveni pri tovrstnem reševanju.

Po vaji smo imeli še analizo vaje, kjer smo prekomentirali cel potek vaje.
Vajo smo zaključili ob odlični pogostitvi v domačem okolju Helene in Martina za kar se jima lepo zahvaljujem.

Igor Krevelj