GRS Ljubljana

Font Size

Cpanel

14. tek na Krim

V nedeljo 29. maja 2011 je ljubljanska postaja Gorske reševalne zveze Slovenije priredila že 14. Tek na Krim. Sobotne nevihte so pregnale soparo in v svežem nedeljskem jutru so se dvočlanske ekipe zaprašile iz Strahomera na Krim.


Idealne vremenske razmere in odlična pripravljenost najhitrejše ekipe so prinesle nov rekord teka. Za pot čez Kramarco, za katero je na kažipotu predvidenih 2 uri in 10 minut hoje, sta člana GRS Jezersko Anže in Milan Šenk potrebovala le dobrih 37 minut.

Na cilju so vse ekipe opravile še preizkus znanja prve pomoči. Tokrat so morale oskrbeti namišljenega ponesrečenca, ki je imel po hudem udarcu v glavo motnje zavesti in krvavečo rano na glavi. Po oceni zdravniške komisije so to nalogo vsi dobro opravili, tako da nihče ni dobil kazenskih minut zaradi pomanjkljivega znanja prve pomoči.

Po uspešno izvedenem teku se GRS Ljubljana za pomoč zahvaljuje Gasilskemu društvu Vrbljene Strahomer, Turističnemu društvu Krim, markacistoma PD Krim Jožetu Kraševcu in g. Srečku Golobu ter SVS Strahomer.

Zahvala pa gre tudi podjetjem, ki so prispevala praktične nagrade in se s tem izrazila zahvalo reševalcem za njihovo požrtvovalno delo v gorah. Leto so nagrade prispevali Apollonia, Veit Team, Sind, Itak, Fructal, Mitol, Vinarstvo Škrjanec, Kemira, Avto Triglav, Iglu, Dumo, Annapurna, Anthron, Endress & Hauser, Roiss dva, BTC, Porsche Veršovkova, Zavarovalnica Triglav, Litostrojska koča – Marjan Krajnik.Rezultati

Rezultati:

Moški:

1. GRS Jezersko I (Anže Šenk, Milan Šenk)                             37:43
2. GRS Škofja Loka III (Janez Kavčič, Stane Stanonik)            43:10
3. AO Železničar I (Peter Bajec, Marko Erčulj)                          43:38

Ženske in mešane ekipe:

1. GRS Škofja Loka I (Lea Oblak, Jože Kordiš)                        47:59
2. GRS Ljubljana II (Polona Meško, Robi Držan)                      49:11
3. TTSO Jezersko (Anja Stenovec, Primož Šenk)                    50:15