GRS Ljubljana

Font Size

Cpanel

15. tek na Krim je za nami

joomplu:35GRS Ljubljana je organizirala že 15. Tek na Krim, ki se tradicionalno zgodi zadnjo nedeljo v maju. Na prireditvi, ki je posvečena spominu na preminule člane GRS Ljubljana, so gorski reševalci, alpinisti in gorski tekači preizkusili svojo fizično pripravljenost s tekom iz Strahomera na vrh Krima, potem so počasi sestopili nazaj na Barje, kjer so opravili še preizkus znanja prve pomoči.

Letos so morali oskrbeti namišljenega ponesrečenca, ki ga je strupena kača pičila v levo roko. joomplu:38Pri tem so pokazali dobro poznavanje prve pomoči, ki predpisuje sterilno prevezo rane, odstranitev ur, prstanov in zapestnic ter imobilizacijo pičenega uda.

Zaradi dobrega znanja prve pomoči je o razvrstitvi odločal čas vzpona na Krim. Tako kot lani je tudi letos bila najhitrejša ekipa GRS Jezersko, ki je iz Strahomera preko Kramarce do vrha Krima pritekla v času 38:32, sledila jima je ekipa GRS Škofja Loka in še ena ekipa GRS Jezersko. Pri mešanih ekipah je zmagala ekipa GRS Bovec pred GRS Radovljica in AO Železničar.

joomplu:39Pri organizaciji teka so GRS Ljubljana pomagali PD Krim, VS Strahomer, VS Vrbljene in PGD Vrbljene – Strahomer. Praktične nagrade za udeležence pa so prispevali Itak d.o.o., Sind, Apollonija, Veit team, Roiss dva, Endress + Hauser d.o.o., Anthron, Mitol d.d., Annapurna way d.o.o., Iglu, Mlinotest, BTC, Kemira, Porsche Verovškova, Zavarovalnica Triglav, AT Team in Marjan Krajnik (Litostrojska koča).

Rezultati: >>>>>>

Fotografije: >>>>>>