GRS Ljubljana

Font Size

Cpanel

23.tek na Krim

GRS Ljubljana je po dveh letih premora zaradi COVID-a v nedeljo 29. maja 2022 ponovno organizirala tradicionalni Tek na Krim. Tokrat je prireditev začinilo hladno in deževno vreme. Tekmovalci so štartali na hipodromu v Vrbljenah sredi plohe, dež jih je spremljal celo pot, na vrhu pa jih je še dodatno osvežil mrzel veter. Deževno in vetrovno vreme na vrhu je bilo usodno tudi za transparent »Cilj«, ki je postal podoben himalajskim molilnim zastavicam.

Dvočlanskih ekip slabo vreme ni motilo. Po zagrizeni borbi je bila na vrhu prva ekipa GRS Jezersko, sledila je GRS Ljubljana, na tretje mesto pa se je uvrstila še ena ekipa GRS Jezersko.

Ob povratku v Vrbljene so tekmovalci opravili še preizkus znanja prve pomoči. Oskrbeti so morali namišljenega ponesrečenca, ki se po zdrsu na korenini ujel na roko, potem pa zaradi bolečin v rami ni mogel nadaljevati poti. Ta preizkus so vse ekipe uspešno opravile, tako da je o končni razvrstitvi odločal čas teka.

Tekmovalni del se je zaključil s sproščenim druženjem pod kozolcem na dvorišču PGD Vrbljene. Celotno dogajanje je v kratkem filmu dokumentiral Milan Šenk, glej

https://youtu.be/2MNyuGyxZQw

Pri organizaciji teka so sodelovali PD Krim, VS Strahomer, VS Vrbljene in PGD Vrbljene – Strahomer. Prireditev so podprli GR8 internacional, BTC Ljubljana, Zavarovalnica Triglav, Dolar Žiga S. P., Porsche Verovškova, Femc Rudi. S. P., Gostišče Štorovje, Kovačič Jožefa S. P., Gostišče Krka, Sedevčič Simon S. P., Jože Repina, Iglu šport, Sind Ljubljana, Veit Team in DM.

Rezultati
Moški:

1. GRS Jezersko II (Anže Šenk, Primož Šenk) 41:48
2. GRS Ljubljana II (Gašper Rak, Miha Schaffer) 42:17
3. GRS Jezersko I (Urh Karničar, Izidor Karničar) 42:57
4. Podkrimci (Janvit Bajt, Leon Sabo) 46:50
5. Brata Šadl (Mitja Šadl, Matej Šadl) 49:08
6. GRS Kranj I (Rok Ropret, Gregor Šifrer) 49:27
7. GRS Kranj II (Jakob Kovač, Gregor Piskar) 49:35
8. GRS Ljubljana I (David Pavlovič, Milan Župevc) 53:22
9. GRS Ljubljana III (Robi Hočevar, Luka Golob) 1:00:38
10. GRS Ljubljana IV (Jurij Nabergoj, Matjaž Ferjančič) 1:02:30
11. GRS Ljubljana V (Jože Celestina, Janko Purkart) 1:05:45

Ženske in mešane ekipe:

1. Grasvet Ljubljana (Andreja Sivec, Boštjan Brolih) 1:06:54

Nahajate se: GRS Ljubljana Poročilo 2022